Kapstok in de woonkamer

woonkamer kapstok
kapstok in de woonkamer

Kapstok in de woonkamer

Een kapstok mag dan wel niet meer lijken dan gewoon een detail als het gaat om de inrichting van de woonkamer, het tegendeel is waar. Als je de look en feel van de woonkamer een extra dimensie wil geven, dan is het belangrijk dat ook de kapstok bij de uitstraling van de ruimte past, én dat hij praktisch is.

Als je dus de ruimte tot in de puntjes wil decoreren en afwerken, dan is het belangrijk op zoek te gaan naar een goede kapstok in de woonkamer. Op die manier wordt de ruimte overzichtelijker én stijlvoller!

woonkamer kapstok

Afbeelding: https://nl.pinterest.com

De juiste kapstok in je woonkamer

Als je een woonkamer kapstok zoekt, dan heb je misschien de neiging om de eerste de beste te kopen. Vaak vinden mensen het niet de moeite waard om aandacht te besteden aan de stijl of kwaliteit van de kapstok, aangezien het toch maar een detail is. Het tegendeel is echter waar.

De volgende factoren zijn van groot belang als je een goede kapstok zoekt voor de woonkamer. Houd daar rekening mee, en je vindt in geen tijd het perfecte exemplaar!

1. Het soort woonkamer kapstok

Eerst en vooral is het van belang dat je een kapstok zoekt die qua stijl bij de rest van de woning past. Is je woonkamer modern en strak ingericht, dan ga je logischerwijs het beste voor een gelijkaardige kapstok. Bij een landelijke of klassieke inrichting kan je dan weer beter kiezen voor verfijnde, mooi versierde kapstokken in een warme houtkleur, of een rieten of bamboe kapstok die bij de rest van het meubilair past.

2. Houd het ordelijk

Natuurlijk is het nog altijd mogelijk om wanorde te creëren, zelfs als je een kapstok hebt. Het gebeurt al snel dat kleren zoals jassen, sjaals en mutsen zomaar aan de kapstok worden gehangen, waardoor je het bos niet meer door de bomen kunt zien. Een goede manier om de orde te bewaren is door jassen, mutsen en sjaals altijd per soort te hangen.

Dit is nog eenvoudiger als je kiest voor een meubelstuk met meerdere kapstokken. Hoewel er veel traditionele kapstokken zijn die een staander hebben en op de grond staan, is het tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen voor hangende kapstokken met verschillende haken. Deze bieden het voordeel dat alle kleren netjes naast elkaar hangen, waardoor je dus een duidelijk overzicht hebt. Ook wordt het op die manier eenvoudiger om snel de kledij te vinden die je nodig hebt!

kapstok in de woonkamer

AFbeelding: https://nl.pinterest.com/

3. Speciale kapstokken voor extra opbergruimte

Tegenwoordig is het ook mogelijk om kapstokken te kopen die nog meer opslagruimte bieden voor kledij. Zo bestaan er modellen die dubbel zo diep zijn, waardoor je dus sjaals en jassen achter elkaar kunt hangen. Er zijn ook kapstokken waarbij hangers inbegrepen zijn. Deze geven je de mogelijkheid om kleren dicht tegen elkaar te duwen, waardoor je dus in minder ruimte meer kledij kunt ophangen.

4. Een multifunctionele kapstok

Ten slotte bestaan er ook speciale modellen kapstokken die naast gewoon hangers ook over een extra platform beschikken. Dit is dan weer handig als je niet enkel jassen en sjaals wil kunnen ophangen, maar ook schoenen en laarzen samen wilt kunnen bewaren. Dergelijke kapstokken bieden ruimte voor alle soorten kledij.

Aangezien zo’n kapstok in je woonkamer groter is dan een traditionele, is het nog belangrijker dat hij bij de inrichting past. Er bestaat dan ook heel wat meer variatie bij dergelijke meubelstukken; van moderne, strakke modellen tot klassieke of traditionele types met houtmotieven of donkerkleurige, sobere industriële kapstokken. Vooral in huishoudens die veel ruimte willen sparen en efficiënter willen kunnen wonden, is zo’n kapstok in de woonkamer een goede optie!